Ervaringen van cursisten

Leerlingen over La Caracola taaltrainingen

Ik kan zeker zeggen dat de basiskennis is gelegd!
Klaas, 69 jaar

Afgelopen 4 dagen heb ik een snelle en zeer compacte basiscursus Spaans gevolgd bij La Caracola in Zwolle.
Het lesmateriaal in de vorm van een losbladig systeem in een ringband zag er heel verzorgd en gedegen uit. De behandelde onderwerpen zijn heel praktisch samengesteld. De docente geeft op een aanstekelijke en enthousiaste manier les en ze weet iedere cursist goed bij de les te betrekken. En zeker doordat iedereen beurten krijgt heb je vanzelf al veel herhaald en dus geleerd! Opmerkelijk vond ik ook dat het merendeel van de cursisten in september door gaat met het vervolg. Dit zegt, denk ik, wel genoeg over de kwaliteit van deze korte cursus.
Zeker aan te bevelen voor hen die een beetje Spaans willen leren.

Eva, misschien een idee om b.v. in het voorjaar nog eens een 4-daagse te geven voor potentiele Spanje-vakantiegangers.
Nogmaals heel hartelijk bedankt voor je vriendelijke en kundige manier van werken!

Native speaker docente en ook zeer bedreven in het Nederlands.
Marianka, 47 jaar

Sfeer in de groep was erg goed en ‘lachend’ veel geleerd. Zomercursus is een aanrader voor mensen die in een korte tijd rond de 800 woorden willen beheersen en willen weten hoe de Spaanse taal in elkaar steekt. Erg leuke en bekwame docente.
...

Wil je echt Spaans leren? Twijfel niet en ga naar La Caracola.
Wijnanda, 43 jaar

Voor iedereen die Spaans wil leren. Dan kies je voor la Caracola. Als ik la Caracola een cijfer moet geven wordt het een dikke 10.
Want les gegeven kan Eva wel. Dus wil je echt Spaans leren twijfel niet en ga naar LA CARACOLA.
En ervaar het zelf.

Voor privéles zou ik La Caracola zeker aanbevelen
Fleur, 20 jaar

Afgelopen jaar heb ik een aantal keer privéles bij La Caracola gevolgd. Eva is bijzonder betrokken bij haar leerlingen en wat mij met name geholpen heeft is haar gedrevenheid en haar bereidheid om de lessen aan te passen aan de snelheid en het niveau van de leerling(en). De sfeer tijdens de lessen was bijzonder aangenaam en ik zou la Caracola zeker aanbevelen.

Wanneer je op een leuke manier Spaans wilt leren, dan ben je bij la Caracola op het juiste adres.
Anke, 50 jaar

De cursussen van Eva bij La Caracola volg ik steeds met veel plezier en stimuleren me in het leren van de Spaanse taal.
Op een ontspannen en professionele en manier weet ze een hele groep te betrekken bij de les en enthousiast te maken voor de Spaanse taal en cultuur. Er is veel ruimte voor de persoonlijke interesses en het niveau van de individuele cursist. Ze is erg betrokken en geeft iedereen in de groep de persoonlijke aandacht.
Kortom wanneer je op een leuke manier Spaans wilt leren, dan ben je bij la Caracola op het juiste adres.

Je uitleg is duidelijk en je neemt tijd voor de studenten!
Kris, 29 jaar

"Eva, je uitleg is duidelijk en je neemt tijd voor de studenten!
Misschien zou je een filmpje kunnen laten zien of zou er meer concrete informatie gegeven kunnen worden over hoe nu verder. Ik vond dat je het goed hebt overgebracht en wil je daarvoor hartelijk danken!"
Groeten Kris

Overwin jezelf en kom naar la Caracola!
Carmen, 43 jaar

Bij la Caracola kan je veel leren in korte tijd, door een cursus te kiezen die bij je past. En natuurlijk moet je ook thuis aan het werk, maar de lessen zijn laagdrempelig, en toch altijd stimulerend. En omdat Eva uit Barcelona komt, weet ze als geen ander je de Spaanse taal en de Spaanse cultuur bij te brengen. De boeken zijn praktisch en de stof gemakkelijk toe te passen in de praktijk. En het is erg leuk om heel snel met het lezen van literatuur te kunnen starten.
Dus overwin jezelf en kom naar la Caracola!

Ik heb veel geleerd bij La Caracola en zou de talenschool absoluut bij iedereen aanraden!
Joske, 26 jaar

Ik heb spaanse les gehad bij La Caracola in Zwolle. De talenschool ligt in het centrum en is gemakkelijk te vinden. Ik had al gereisd en onderweg veel Spaanse woordenschat opgedaan, maar veel grammatica kende ik nog niet. Mijn niveau was dus heel wisselend en ik heb voor individuele lessen gekozen, ook omdat ik met tijdsdruk zat en zo snel mogelijk zo veel mogelijk wilde leren. Eva Heeft me erg goed geholpen. Tijdens de lessen pikte ze er elke keer een thema uit dat aansloot bij mijn niveau en ook de huiswerkopdrachten die ik mee kreeg waren aansluitend bij de lessen. Eva is een erg prettig persoon en ze heeft veel ervaring met Spaanse les geven waardoor ze makkelijk overkoepelende informatie over gramatica o.i.d kan geven. Ik heb veel geleerd bij La Caracola en zou de talenschool absoluut bij iedereen aanraden!

Eva, nuestra profesora, de verbindende factor, maakt dat je steeds meer naar die Spaanse taal en cultuur gaat ”smachten’!
Caterina

Al een aantal jaren volg ik, met een redelijk vast ploegje, de Spaanse lessen van Eva bij La Caracola. Elk jaar voor de zomervakantie krijgen we de onherroepelijke vraag: ” Wie gaat er door straks”? Zo houden we het inmiddels al jaren vol, want de lessen zijn leuk, leerzaam, gevarieerd, ontspannen, humoristisch….kortom altijd weer fijn om naar toe te gaan. Het gaat overigens niet vanzelf, het Spaans spreken, begrijpen en lezen; je moet er echt ook thuis wel wat voor doen en, ik vind het moeilijker dan ik dacht. Maar intussen kan ik mijzelf, in het Spaans in Spanje, steeds beter redden.
En Eva, nuestra profesora, de verbindende factor, maakt dat je steeds meer naar die Spaanse taal en cultuur gaat ”smachten’!

Muchas gracias Eva y hasta septiembre!
Franka, 36 jaar

Sinds september 2014 volg ik met veel plezier de taalcursus Spaans bij Eva. Ik krijg tijdens de cursus en tijdens het maken van mijn huiswerk altijd spontaan zin in vakantie!
Het zijn heel fijne lessen; leerzaam, afwisselend, actief en persoonlijk.
Het lesmateriaal bestaat uit grammatica en opdrachten vanuit een prettig boek, aanvullend lesmateriaal en leesboekjes over detective Lola Lago.
Erg goed vind ik de focus op de mondelinge communicatie. Dit is erg leerzaam en hier heb je echt iets aan!
Prettig aan de lessen vind ik, dat het erg persoonlijk is. Ik heb de cursus met zes medecursisten. Vooral de mondelinge communicatie binnen een kleine groep is erg prettig, leuk en leerzaam!
Inmiddels heb ik me al weer opgegeven voor het nieuwe cursusjaar wat in september dit jaar van start gaat.
Muchas gracias Eva y hasta septiembre! Saludos Franka